Egy spam estére is maradt…legolcsobban.com

Ezt a kéretlen levelet azért tettem még fel, mert a végén lévő apró betűs szöveg kibaszta a biztosítékot nálam. Egy spam nem attól spam mert nem lehet leiratkozni róla, hanem attól, hogy kéretlenül küldik magánszemélynek. Innentől kurvára mindegy hogy ki, kinek a partnere, ha nem járultam hozzá (na én aztán tutti nem) és ha nem kértem, akkor a magánlevelezésemre érkező bármilyen kecsegtető ajánlat is, de kéretlen. 

Ez az oldal ráadásul a legolcsobban.com nevű kamu aukciós oldalra vezet, ahol még csak vásárolni sem tudsz,  maximum kurva drágán.  Se ügyfélszolgálat, se reklamálási lehetőség… Némi infót itt találhattok róla, így senkinek nem javaslom az oldal használatát.
Klikkelj ide: gyakori kérdések oldalán érdeklődtek a legolcsobban.com-ról.

Feladó: Legolcsobban <info@goheister.com>

Tárgy: Galaxy S5 most 8.970 Ft!

Szöveg:

Vásároljon brutális kedvezménnyel minden nap!

A teljesen ÚJ Samsung Galaxy S5, pont mint az összes többi aukcióra bocsátott termékünk teljesen új, bontatlan csomagolású és a gyártó által kiállított garancialevéllel kerül ingyenesen kiszállításra Magyarország területén.

A garantáltan alacsony vételi árat egyedülálló aukciós megoldásainknak köszönhetően érheti el bármely termék aukción!
Ismerje meg portálunk működését és szerezzen meg mindent amire vágyik akár 90% kedvezménnyel.

A legutóbbi aukción 22.350 Ft-ért kelt el egy Galaxy S5, melyet gazdája így igazán csekély ráfordítással vásárolhatott meg.

Háztartási eszközök, műszaki cikkek, laptopok, okostelefonok és még sok egyéb más termék akár 50-90% kedvezménnyel. Látogassa meg weboldalunkat, garantáljuk, hogy nem talál olcsóbbat!

Készüljön fel az aukciókra 40% kedvezménnyel!

A 2000db-os bid csomag ezen a héten is 17.000 Ft helyett csupán 10.000 Ft-ért lehet az Öné. Regisztráljon ingyenesen, próbálja ki a portálunk nyújtotta lehetőségeket és licitáljon Ön is!

Látogassa meg weboldalunkat ide kattintva!

Ez az üzenet kizárólag a fent megnevezett címzettnek szól, a benne foglalt információk bizalmasak és/vagy személyre szólóak. Jogosulatlan személyek nem olvashatják, továbbíthatják, nem dolgozhatják fel, illetve nem érezhetik magukat megszólítva. Amennyiben ezt az üzenetet tévesen kapta meg, kérjük, semmisítse meg annak tartalmát, a téves kézbesítésért elnézését kérjük, lentebb megtalálja a leiratkozási lehetőséget! A 2008. évi XLVIII. tv. (a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól, röviden Grt.) az Országgyűlés 2008. június 9-i ülésnapján elfogadott törvény, mely 6. paragrafusa alapján kéretlen elektronikus, üzletszerzést célzó reklámüzenet csak természetes személynek nem küldhető előzetes beleegyezés nélkül, gazdasági tevékenységet végző vállalkozások részére üzleti ajánlat vagy szakmai információ e-mail formájában is küldhető. Ezt a levelet az Ön előzetes hozzájárulásával küldtük, mert Ön cégünk, vagy üzleti parnerünk regisztrált ügyfele. Az Ön email címe adatbázisunkba Ön, vagy valaki más által az Ön nevében telefonon, elektronikus úton valamely weboldalunkon, vagy postai küldeményen korábban regisztrálásra került. A megrendelése és hozzájárulása során Ön elfogadta az adatkezelési szabályzatot, amely szerint közvetlen üzletszerzési és marketing célból megkereshetjük. Az ilyen címekre küldött elektronikus hirdetések a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek. 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 14. § (3) Önmagában nem minősül elektronikus hirdetésnek a) vállalkozás, egyéb szervezet vagy személy tevékenységéhez közvetlen hozzáférést lehetővé tevő információ közlése, különösen a domain név vagy az elektronikus levelezési cím, b) vállalkozás, szervezet vagy személy árujára vagy arculatára vonatkozó, a vállalkozástól, szervezettől vagy személytől független közlés, különösen abban az esetben, ha a közlés anyagi ellenszolgáltatás nélkül történik.

Ha ilyen levelet kap, és nem kérte,  a legegyszerűbb azonnal jelezni a hatóságoknak.
Javaslom a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletet, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, és ha valakinek több ideje van, akkor az összes kapcsolódó hivatalt.


Comments

comments