Meguntam…

A napi levelezésem háromnegyedét teszi ki magyar nyelvű, de legtöbbször értéktelen kínai termékeket, vagy amúgy eladhatatlan szolgáltatásokat forgalmazó spam.

Mivel nem iratkoztam fel egy listára sem, így nyilvánvaló, hogy weboldalaim többségéről az info@ címeket legyűjtötték, pénzért árulják, csereberélik, csakúgy mint sok más hasonló domain tulajdonos címeit.

A legtöbb levél végén persze ott a szokásos rizsa, hogy nyilvános helyen találták a céges e-mail címet, arra persze egyik hülye sem képes, hogy egy kicsit utánanézzen, hogy attól hogy egy e-mail info@-al kezdődik, még nem biztos, hogy céges e-mail annál is inkább, mivel domainjeim nagy része a saját nevem alatt fut.

A leiratkozás a hírlevélről link ugyanakkor egy újabb pofon a szarnak, legtöbb esetben nem is működik, ha igen, akkor lehet, hogy azon a héten nem érkezik több levél, de a következő héten,  vagy hónapban érdekes módon ugyanerre a címlistára, ugyanazzal a hírlevélküldő programmal küldött spamek tömege érkezik, igaz a feladó már más, de legtöbb esetben ugyanazzal a bugyuta szöveggel, melyet óvodás koromban is felülmúltam, ha egy kisautót el akartam csereberélni.

Nos. Mivel meguntam, ezért mostantól naplóként közzéteszem a kapott spameket, megkeresem a weboldalakat amikre hivatkoznak, a cégeket amiktől rendelni lehet, és egy kis ingyen reklámot csinálok nekik.

Minden naplóban le fogom írni és itt is arra kérek mindenkit, minden olyan hírlevelet töröljenek azonnal, amire nem iratkoztak fel, hiszen ezek a gagyi termékeket forgalmazó spamküldők utólagos reklamációra alkalmatlanok, csak a hiszékeny emberek átverésére vannak specializálódva, hiszen arra sem méltóztatnak reagálni ha valaki azt írja nekik, hogy “NEM KÉREK TÖBB SPAMET!”

Ne nyissa meg ezeket a leveleket, ne válaszoljon rá, mert akkor kap egy kis pipát a neve mellé, hogy ide érdemes levelet küldeni mert “vannak a vonal másik végén”.

Joe – maganszemely@weblaptulajdonos.hu