Szombati spam: kepkeretbolt.hu

A spam feladója:  kepkeretbolt.hu <adekoemail@gmail.com>

A spam tárgya: kepkeretbolt.hu – Ősz mesés színei

A spamben elhelyezett link a www.kepkeretbolt.hu oldalra mutat.

A spam szövege:

kepkeretbolt1

De az ami érdekes: A gazdasági és reklámtevékenységről szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6.§ alapján kéretlen elektronikus,üzletszerzést célzó reklámüzenet csak természetes személynek nem küldhető előzetes beleegyezés nélkül. Na akkor ezt hogy kaptuk? Az Önök címe nyilvános cégadatbázisokban, cégtudakozókban megtalálható az interneten, kulcsszavak és tevékenységek szűréssel. Ezért céghez, vállalkozáshoz vagy magánvállalkozáshoz köthető. Amennyiben nem szeretne több levelet kapni tőlünk, kérjük klikkeljen a “Leiratkozás” feliratra,és  címét rendszerünk automatikusan törli a küldési listáról.

Ha Ön magánszemély, az e-mail címe is arra enged következtetni, hogy Ön magánszemély, és ilyen levelet kap, de előre nem kérte, akkor a legegyszerűbb azonnal jelezni a hatóságoknak. Ha a kéretlen levélben nincs lehetőség az azonnali leiratkozásra, akkor céges e-mail esetében is lehetőség van panaszt tenni a spamküldő, vagy a megbízója ellen.
Javaslom a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletet, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, és ha valakinek több ideje van, akkor az összes kapcsolódó hivatalt.


Comments

comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>